Gravidyoga i Stockholm – innehåll och att hitta kurser

Yoga är populärt och finns i många olika former – till exempel speciellt anpassat för gravida. Syftet med att delta är delvis att förbereda sig inför förlossningen, exempelvis genom olika andnings, – och avslappningsövningar. Läs mer om gravidyoga i Stockholm – vad en sådan kurs kan innehålla och hur man hittar och bokar in sig på en kurs.

Vad innebär gravidyoga?

Gravidyoga är, som namnet antyder, yoga för gravida. Det används bland annat för att förbereda sig inför den kommande förlossningen men även för att få återhämtning och avslappning under den för många påfrestande perioden som en graviditet innebär.

Exemplet på innehåll är här hämtat från en kurs i gravidyoga i Stockholm där deltagaren får lära sig om tekniker och metoder för att föda utan rädsla. Yogan ger både fysisk och mental förberedelse inför vad som komma skall, och likt många andra yogaformer så handlar det mycket om andningen.

Kursen i ger även tips på positioner som kan vara avlastande till exempel när värkarbetet drar i gång och när förlossningen verkligen börjar närma sig.

Sammanfattningsvis ser innehållet alltså ut ungefär enligt följande:

  • Förberedelser både fysiskt och mentalt inför förlossningen
  • Andningsövningar och positioner som kan användas vid förlossningen
  • Tekniker och metoder för att föda utan rädsla

Observera att detta innehåll endast är ett exempel från en yogastudio och att andra instruktörer och arrangörer kan ha ett annorlunda upplägg. Generellt är dock gravidyoga till för att förbereda kvinnan inför förlossningen och givetvis är sessionerna anpassande för att just gravida kvinnor ska kunna delta utan problem.

Hitta och boka kurs i Gravidyoga i Stockholm

För att hitta och delta i gravidyoga i Stockholm finns utbudet av kurser att hitta direkt på nätet. Här finns även bra information att hitta, så som hur många tillfällen en hel kurs innefattar, hur mycket det kostar och annat som kan vara bra att känna till.

Även bokning för gravidyoga kan göras direkt på nätet hos en del arrangörer men det går givetvis även att besöka studios som erbjuder yoga eller att ta kontakt via telefon eller mail för att göra en bokning. Innan en bokning genomförs kan det vara klokt att kolla upp vad som gäller vid avbokningar, ifall förhinder skulle uppstå.